17.9.06

Bedrövlesen i Skärhamn

Så gav vi oss iväg för att se FCT säkra plats i söder ettan även 07. Nu är ju tyvärr målen lite för smala och lite för låga för FCT anno 2006.

För att göra ett litet referat av matchen i korta drag:

Tobbe
Petter D Fredrik O Micke J Tobbe J
Alexander A Janne M Ali M(45) Per E
Wilklund Erik G

Leo kom in för Ali i halvtid oklart varför, och fick gå av igen efter ca 80min med smärtor i knät. Synd om honom, han ville så gärna spela.
Sedan byttes Erik A för Alex och Jonas A för Leo.

Redan efter 2 min missade Skärhamn markering på Alex som blev nästan fri men passningen var väl groft tilltagen varför han aldrig fick kontroll på bollen.

Vi på kanten anade optimism det fanns lite kämpa, men vi hade behövt ha hela kortsidan som mål för presitionen på passningar och skott får ingen att tro att vi vintertid håller till i lilla 88an utan snarare på Västgötaslättens vidder.
Wiklund hade en halv cyckel spark som blivit årets strut om den varit 15 meter lägre annars hade undertecknad kunnat vaktat Skärhamns mål i första halvlek.

I 26 minuten kontrar Skärhamn och efter en troligen rätt beslutad utrusning av Tobbe lobbar Skärhamns Tom Ekliden läckert in 1-0, där gick vi bort oss lite i försvaret. Strax efter på ett klassiskt flipper maner lyckas inte samtliga 11 FCT spelare som hunnit in i straffområdet ränsa, utan bolluslingen letar sig in i maskorna och efter en halvtimmes spel ligger vi hjälplöst under med 2-0.

Resten av matchen känns som en ny sport växt fram, två kickar och sedan över till andra laget. som någon sorts fotbollsvolleyboll

Bästa chansen till reducering är i andra halvlek när Skärhams målvakten (inte undertecknad) tvålat in hanskarna kraftigt och tappar bollen till Leo som föser bollen via ben precis utanför.

Trots mitt svarta hjärta kan jag inte se hur vi hade kunnat vinna denna matchen, snarare är det tur att vi inte får 3 eller kanske 4 i baken.
Dessa totala spelmässiga genomklappningar tär på en supporter och troligen än mer på tränare och spelare.

Nu får vi ta oss ann nästa uppgift, som är Ängelholms FF söndagen 24/9 17:00.
Då kommer det med all sannolikhet att krävas 3 poäng och ännu har vi inte sett FCT rikttigt under press. Vi kommer under veckan att bena ut förutsättningar inför en rafflande säsongsavslutning i fel ände tabellen